25. мај 2017 вести

Ивановић и Божовић за Булевар Ненада Богдановића

      Председници Градских одбора Социјалдемократске странке и Демократске странке, Александар Ивановић и Балша Божовић, упутиће заједнички предлог Скупштини града Београда да нови булевар на Новом Београду добије име по Ненаду Богдановићу и позивају грађане да подрже ову иницијативу. 

 

Ненада Богдановића Београђани памте као градоначелника који је српску престоницу уврстио у ред развијенијих и модерних метропола, иако га је наследио са уништеном привредом и инфраструктуром. Богдановић је иза себе оставио многобројне инфраструктурне пројекте, али и иницирао неке који су реализовани неколико година након његове преране смрти. 

 

Београд је у време Ненада Богдановића добио од Фајненшел Тајмса признање и епитет града будућности Југоисточне Европе и најбоље инвестиционе локације у региону. Један од најважнијих пројеката је мост на Ади, чију је изградњу иницирао и у великој мери започео, а чији је завршетак допринео повезивању Новог Београда са другим деловима престонице и чији значај ће тек у времену које долази бити препознат у пуној мери. Београд је у време Ненада Богдановића био познат и по изузетној социјалној политици која је водила рачуна о најстаријим и најугроженијим Београђанима.

 

Како се сада изградњом новог булевара, који спаја мост на Ади са Тошиним бунаром, отворила прилика да се одужимо и захвалимо Ненаду Богдановићу, Градски одбори Социјалдемократске странке и Демократске странке најављују да ће заједнички предлог упутити и на разматрање и пред грађане и пред одборнике Скупштине града. 

 

Ивановић и Божовић апелују на Београђане да подрже ову иницијативу. Тако могу дати допринос да се Београд бар на овај симболичан начин одужи Ненаду Богдановићу и сачува сећање на једног од најуспешнијих градоначелника у историји Београда.