30. мај 2017 вести

СДС позива грађане на заједнички протест опозиције

     Социјалдемократска странка позива све чланове, симпатизере и грађане да се придруже сутра у 18ч на Тргу Републике заједничком протесту опозиције против аутократског режима Александра Вучића. Позивао вас да се ненасилним протестима супротставимо политичком насиљу којим Вучићев режим већ пет година уназађује Србију и урушава основне темеље демократије у нашој држави.

 

Будући да Вучић опет призива ”македонски сценарио” и имплицитно прети насиљем и контрамитингом током грађанског протеста заказаног за сутра у 10ч, позивамо све грађане да избегну насиље и да се придруже протесту заказаном за 18ч на Тргу Републике. Не дозволимо Вучићу, који насилничким карактером ове власти пет година манипулише грађанима и уцењује их, да изазове немире којима је циљ да као насилнике представи грађане који га не подржавају. Очигледно да његово поистовећивање са државом иде до тих сразмера да сматра оправданим да примењује силу против неистомишљеника. Не дозволимо му да спроведе ”македонски сценарио” којим прети људима још из времена пре кампање за председничке изборе. 

 

Последњи је тренутак да се грађанска и проевропска опозиција уједини у борби против такве власти и нека ови протести буду почетак тог процеса, без ког нема успостављања демократске државе и социјалних и економских околности које отварају перспективе за бољи живот наших грађана.