7. јун 2017 вести

Николићево именовање није у складу са законом

     Социјалдемократска страна најоштрије осуђује кршење закона у случају именовања Томислава Николића на место председника Савета за сарадњу са Русијом и Кином. Ово је само један у низу доказа да за овај режим закон и институције немају никакав значај и да се понашају као да је држава њихово приватно власништво, а државне функције инструмент њихове трговине. 

 

Наиме, влада у оставци, односно у техничком мандату, по закону може да обавља само текуће неодложне послове, у шта свакако не спада формирање нове канцеларије и именовање Томислава Николића на нову функцију. Зато захтевамо да Ивица Дачић објасни јавности како то именовање Николића спада у текуће неодложне послове или да преузме одговорност за спремност да бахато прекрши закон само да би се Томислав Николић што пре негде сместио.

 

Очигледно је да Ивица Дачић наставља са праксом кршења закона коју је успоставио Александар Вучић у протеклих пет година. Овакву журбу можемо да тумачимо  и  као израз неповерења Николића да би га будућа влада именовала на ту функцију, па да је приморао Дачића да га противзаконито именује пре формирања владе. У сваком случају недопустиво је да на овакав начин без икакве одговорности урушавају правну државу, јер ће цену такве бахатости на крају плаћати грађани Србије.