1. март 2017 вести

Посланици СДС-а протестују због прекида седнице Скупштине Србије

Посланици Социјалдемократске странке (СДС) протестовали су данас због прекидања седнице Скупштине Србије, оцењујући да ће пауза трајати све док се не заврше председнички избори.

Шеф посланичке групе СДС-а Марко Ђуришић рекао је да није било омогућено да се на првој седници редовног пролећног заседања говори о темама које су важне и о тачкама које су у дневни ред хтеле да уврсте опозиционе странке.

Ђуришић је рекао да је парламент у последњих годину дана радио мање од три месеца, напоменувши да је то једино место где се могу чути критике и изразити другачији ставови.

"Овим се укида критика и изражавање другачијих ставова. Ово се не може назвати демократским друштвом", рекао је Ђуришић.

Посланик са листе СДС-а Мирослав Алексић рекао је да је у питању тотално урушавање институција и да за владајућу већину не постоји ни парламент, ни Устав, ни закони.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић данас је током утврдјивања дневног реда седнице одредила паузу због, како је рекла, консултација, али није навела колико ће трајати.

Извор: www.beta.rs