5. фебруар 2017 вести

СДС Лесковац: Ускраћују нам право да говоримо, тражићемо смену комисије за именовање директора

Социјалдемократска странка на скупштинским заседањима, као конструктивна опозиција, постави сијасет питања локалној власти која остају без одговора, казао је опозициони одборник и председник Градског одбора ове странке у Лесковцу Ненад Здравковић.

„Чињеница да је основни задатак коалиције на власти да онемогући одборнике опозиције да каже своје мишљење а пре свега се то види кроз заказивање седница по хитном поступку или када расправа траје до касних ноћних сати“, додао је шеф одборничке групе СДС-а у локалном парламенту Небојша Цакић

Ненад Здравковић је нагласио да појединим медијима постаје пракса да се не одазивају на позиве СДС-а што у ствари, како је истакао, говори о њиховој професионалности.

„Зато смо и локални парламент назвали „глувом собом“ јер питања које ми поставимо не добију одговор. На последњем заседању градске скупштине отишло се корак даље да смо уместо одговора добили салву увреда од градоначелника Горана Цветновића и појединих одборника и то само зато што со на један веома конструктивни начин довели у сумњу избор једног од директора јавних предузећа“, казао је Здравковић.

Он је најавио да ће одборничка група Социјалдемократа на наредној градској седници поднети  поднеће захтев за разрешење Комисије за именовање директора јавних и јавно комуналних предузећа, док је Небојша Цакић истакао да се то пре на предлог Комисије о именовању директора „Комуналца“ који не успуњава услове конкурса.

„Директор не испуњава ни први од услова, а то је да  је имао од 5 потребних година радног искуства. Он има заправо два уговора о волонтирању од 25 месеци и један уговор о стручном усавршавању и само две године практичног радног искуства“, навео је Цакић.

Како тврди, ни у једном случају кандидат није био пријављен за волонтирање или стручно усавршавање.

„Због тога изражавм сумњу да се уопште десило волонтирање и да оно уопште није у складу са законом, нити је волонтирање пријављено надлежном министарству. Због тога ћемо на првој наредној седници Скупштине града тражити разрешење Комисије која је намерно и свесно предложила кандидата који не испуњава услове за избор на функцију директора“, закључио је Цакић.

На конференцији за новинаре је истакнуто и то да сигурно није случајно да се материјал за предлог избора директора „Комуналца“ дели у току самог заседања локалног парламента, да то буде последња тачка на дневном реду, да се о њој расправља у касним сатима, као и да градска власт заправо жели да оптерети опозицију обимним материјалима, како би остали неприметни.

Извор: www.jugmedia.rs 
Фото: www.jugmedia.rs