13. октобар 2015 вести

СДС позива чланове и симпатизере ДС да наставимо где смо стали 2012. године

СДС позива све чланове и симпатизере ДС-а, који желе да се придруже истинској опозицији, да подрже опозициони блок који се окупља око СДС и Бориса Тадића. Председник ДС Бојан Пајтић је на овај позив, нажалост, одговорио опет нападајући  опозицију, чиме је показао да нема никакву намеру да промени своју вредносну оријентацију. Упркос томе, верујемо да постоји велики број чланова и симпатизера ДС који у нашем позиву препознају искрену намеру стварања снажне опозиционе опције и зато понављамо позив упућен пре свега њима, без обзира на Пајтићеве очекиване речи. 

У тренутку када неспособна власт добија огромну подршку на основу медијских обмана, док истовремено долази до назадовања у готово свим областима, нужно је коначно оживљавање опозиције у Србији и настављање мисије у којој смо заједно мењали Србију. Не желимо да се попут Пајтића бавимо нападима на опозицију јер је предмет наше критике била и остала ова власт. Такође, не морамо да се попут Пајтића потписима заклињемо да нећемо ући у владу са СНС, јер смо то већ показали на делу одбијајући позив у ту владу. О нашем опозиционом деловању говоре наша дела, а не празне речи, а снази нашег заједничког деловања говоре наши успеси и резултати које смо у прошлости заједно постизали.

Зарад неопходног удруживања свих опозиционих снага у сврху стварања алтернативе неспособној власти и погубној политици ове владе, указујемо да су квазиопозиција и фарсе оних које ова власт отворено назива ”омиљеним опозиционарима” једнако погубни као и лоша власт. У оваквом тренутку ми немамо луксуз да се бавимо сујетама страначких лидера и њиховим страначким интерсима, нити међусобним нападима унутар опозиције. Чланове и симпатизере ДС-а који желе да подрже стварну опозицију овој власти, коначно оживљавање опозиције и неопходне промене позивамо да нам се придруже и да заједно наставимо мисију у којој смо заустављени 2012. године.