19. март 2017 вести

Шешељ је само портпарол Вучићеве прљаве кампање

Социјалдемократска странка најоштрије осуђује изјаву Војислава Шешеља у којој позива на ослобађање убица Зорана Ђинђића. Позивамо надлежне органе да реагују на ову изјаву, али и на чињеницу да председник Српске радикалне странке готово свакодневно неометано кроз режимске таблоиде покреће и спроводи ”истраге” и доноси пресуде политичким противницима за најтежа кривична дела.

Шешељеве изјаве су наставак креирања атмосфере у друштву и медијима која је и довела до атентата на Зорана Ђинђића. Међутим, све што данас говори Шешељ неодвојиво је од актуелне власти и Александра Вучића, јер они не деле само политичку прошлост, већ и садашњост. Више  је него очигледно да је Шешељ данас само портпарол Вучићеве власти задужен да у јавност износи оне ставове које Вучић прећуткује како би задржао лажну слику о себи коју свакодневно продаје јавности. Зато ни не чуди да му је омогућено да на овакав начин користи режимске таблоиде и да надлежне институције, стављене у службу Вучићеве кампање, не реагују.

Док се Вучић хвали како не води прљаву кампању, Шешељ то свакодневно чини за њега, најбруталније и најпрљавије криминализујући опозиционе политичаре. Док Вучић најављује подизање споменика Ђинђићу у нади да су грађани заборавили да је био део политике која је јавно призивала његову смрт и најгласнији у прелепљивању натписа Булевара Зорана Ђинђића именом Ратка Младића, његов политички ментор позива на ослобађање Ђинђићевих убица. Док живимо у држави у којој су готово сви медији под контролом Александра Вучића и у којој је опозицији онемогућен медијски простор, сва истраживања показују да је од опозиционих лидера управо Шешељ најзаступљенији у медијима. Зато не би требало да нас чуди да Вучић осуди ову Шешељеву изјаву у својој медијској представи лажног дистанцирања од сопствене политичке прошлости, од које се заправо никада није одмакао.

Зато и ову Шешељеву изјаву видимо само као прљави део кампање лицемерне власти Александра Вучића и упозоравамо на то ова власт покушава да врати наше друштво у време када су Шешељ, Николић и Вучић заједно водили политику у којој се политичким противницима прети убиствима. Разлика је данас само у томе што се један представља као опозиција, а други као демократска проевропска власт. А истина је да су данас на власти исти ти људи који су својом политиком довели до трагичног суноврата наше државе и друштва деведесетих и који су након 5. октобра креирали атмосферу која је довела до убиства Зорана Ђинђића. Зато је победа опозиције на предстојећим изборима од кључног значаја за будућност нашег друштва.