22. фебруар 2017 вести

Тадић: Николић и Вучић су два човека и једна идеја лажи и обмана

 

Осим што су последњих дана постали најпознатији пилот и копилот у Србији, Николић нам је синоћ појаснио и да су Вучић и он једна идеја у два човека. Нажалост, грађани већ пет година плаћају цену реализације њихове идеје како владати Србијом лажима и обманама. Та идеја којом се Николић похвалио је идеја лажне политике, лажног јединства, лажног патриотизма, лажних вести и искрене усмерености на обмањивање грађана зарад личних интереса и приватизовања државе и институција. 

"Грађани већ пет година плаћају цену реализације њихове идеје како владати Србијом лажима и обманама."

Пет година обмањују грађане медијски спектакуларно отварајући фабрике, путеве и мостове са којима немају никакве везе, јер су то све пројекти договорени за време мандата бивше власти, када су и обезбеђена сва средства за реализацију тих пројеката. Истовремено, китећи се туђим перјем, за све сопствене неуспехе оптужују управо ту бившу власт. Представљају се као регионални миротворци, присвајајући политику регионалног помирења, они чија политика је у прошлости и довела до разарајућих ратова и који данас свакодневно угрожавају добросуседске односе. Хвале се економским успесима, они чија је једина економска мера осмислити како узети новац од грађана. Хвале се одличним међународним односима и процесом евроинтеграција, они који сваких пар месеци најављују државне ударе које им тобоже подмећу страни амбасадори и велике силе. Хвале се невероватном стабилношћу власти они који за пет година расписују четврте изборе. Наступају под слоганом ”Уједињени могу све”, они који су у претходним данима показали да су разједињени и да не могу ништа, осим да се договоре око поделе функција и плена.

"Хвале се невероватном стабилношћу власти они који за пет година расписују четврте изборе."

СНС је 2012. године победила не својом политиком, већ присвајајући политику бивше власти против које су се најснажније борили. На власт су дошли помоћу лажи истресајући џакове са наводно покраденим изборним листићима и од тада нису престали да истресају лажи. СНС је победила 2014. године обећавајући борбу против организованог криминала и корупције, а ни до данас не постоји ниједна правоснажна пресуда у тој ”борби”, већ нарастајућа криминализација сваког сегмента друштва. СНС је 2016. године победила обећавајући реформе и бољи живот грађана, а Србија је данас црна рупа Европе по нарастајућој стопи апсолутног сиромаштва. Данас, 2017. године покушавају још једном да обману грађане они који присвојену политику промовишу у присвојеним предизборним спотовима. Иза власти ова ”два човека и једне идеје” остаје драматичан пораст апсолутног сиромаштва, уништена економија, разорене институције, огромно задуживање и урушавање правне државе и владавине права. И то је њихово једино истинско дело. Предстојећи избори су огромна шанса да се коначно ослободимо такве власти и спречимо да таква ”једна идеја” уништава Србију и наредних пет година. Ту шансу не смемо пропустити.   

Борис Тадић
Председник Социјалдемократске странке