12. јун 2016 вести

Тадић: Сви одбори који не поштују одлуку о несарадњи са СНС-ом биће распуштени

Социјалдемократска странкa је у изборни процес ушла са обећањем грађанима да ће бити снажна опозиција владајућим странкама и борити се против штетне политике коју СНС води у протекле четири године и да неће учествовати у власти са СНС-ом. И након избора остајемо доследни таквом ставу и сматрамо да ту доследност дугујемо бирачима који су за нас гласали да бисмо били брана слободе и демократије у Србији. 

У складу са антиевропским и недемократским начином владања, карактеристичним за ову власт, СНС је након избора кренула у ”напад” на наше одборе  у местима у којима је СДС остварила најбоље резултате, вршећи притисак на одборнике и уцењујући их угрожавањем егзистенције и радним местима уколико са њима не учествују у власти. И то је управо начин на који СНС влада претходне четири године-прво су економским уништавањем драматично повећали ниво апсолутног сиромаштва, а потом од своје странке направили практично биро за запошљавање, злоупотребљавајући катастрофалну ситуацију у коју су довели грађане Србије. Захваљујући таквом владању СНС-а, радно место у Србији данас значи глас за СНС или партијску књижицу, а политичко постојање значи учествовање у власти са СНС-ом, јер је претходно власт спровела практично физичко уништавање опозиције, медијском блокадом и финансијским уништавањем опозиционих странака.

”Мисија СДС-а је управо да се бори против такве политике и да мења друштво на боље, а не да учествује у власти по сваку цену. У околностима таквог уништавања демократије, нема напретка нашег друштва, а такав начин владања свакако није у складу са европским вредностима и онемогућава спровођење неопходних реформи на путу ка ЕУ. ”, нагласио је председник СДС-а Борис Тадић.

У светлу недавног преласка одбора СДС из Беле Паланке у СНС Тадић је  поручио да одборницима којима су привилегије власти изнад мисије СДС-а и интереса грађана, није ни место у нашој странци.  Он је такође  подсетио на одлуку Председништва СДС-а да нема сарадње са СНС-ом ни на једном нивоу власти.
”Председништво СДС-а је донело одлуку да нема сарадње са СНС-ом ни на локалном нивоу и сви одбори који су, противно одлуци и политици наше странке, ушли у процес формирања локалних власти са СНС-ом, биће распуштени.”, подвукао је Тадић, подсећајући да је општински одбор СДС-а из Врањске бање већ распуштен из тог разлога.