3. април 2016 вести

Тадић: Влада константно обмањује грађане

Борис Тадић, председник Социјалдемократске странке и један од носилаца изборне листе „Савез за бољу Србију-ЛДП,ЛСВ,СДС“, данас је у Кнез Михаиловој улици разговарао грађанима Београда о потреби изградње инфраструктуре у граду и том приликом оценио да се у последње четири године ништа није радило по том питању у Београду.

„Било је потребно наставити изградњу инфраструктуре, пре свега обилазницу око Београда, али видимо у последње четири године практично ништа се није урадило у том смислу“, изјавио је Тадић у разговору са грађанима.

Председник СДС се осврнуо и на јучерашње полагање камена темељца за фабрику Меита у Обреновцу, те оценио да је влада и тим чином поново обманула грађане.

„Друго што видимо да власт ради, то је просто обмањивање грађана на сваком кораку. Ево, јуче смо имали отварање нове велике инвестиције и таман сам се понадао стиже једна инвестиција пуног обима, са 1.400 радних места која ће се отворити следеће године чим буде завршена фабрика. Испоставља се да је то пројекат на седам година, не за 1.400 него за 770 радника. Значи, 100 радника годишње“, нагласио је он.

Тадић је додао и да влада све време обмањује грађане и да је то константа њиховог понашања у последње четири године.

„И све време имамо обмањивање грађана и не видим ниједан разлог зашто се не каже истина. Апсолутно не видим разлог зашто се не каже истина! Ако је инвестиција за 700 радника, онда треба да се каже да је 700 радника, а не 1.400 радника.“

Тадић се осврнуо и на најављена улагања у инвестиције у оквиру пројекта „Београд на води“.

„Ако је инвестиција 350 милиона евра, евентуално, годишње, онда не треба да се каже да је то три и по милијарде евра инвестиција и да се тиме обмањују грађани. И све време се само грађани обмањују и то је константа понашања ове владе, последње четири године“, закључио је Тадић.