22. јул 2017 вести

Уместо одговора о Фиату, СНС опет о бившој власти

       Господо лажови из Српске напредне странке, као што видим на низ питања која сам вам јавно поставио у вези са Фиатом, ваш једини одговор је да мом безобразлуку нема краја. Него, лако ћемо са мојим безобразлуком, али ћете ви тешко изаћи на крај са одговорима на ова питања. Дакле, лажови из СНС ‘ајмо опет из почетка.

Зашто Влада није испунила своје обавезе предвиђене уговором и изградила инфраструктуру око Крагујевца за лакши транспорт производа?

  Зашто Влада није на време именовала чланове управљачких тела, како би могла да утиче на процесе у Фиату и бори се за наше интересе? 

Зашто за пет година нисте покренули преговоре о производњи новог модела аутомобила и зашто за пет година нисте били у стању да доведете ниједног новог произвођача аутомобила у Србију? 

Зашто сте нападали раднике и синдикате који су ступили у штрајк, слабећи им тиме преговарачке позиције, уместо да им помогнете? 

Како мислите да повећате шансе да радници у преговорима са страним инвеститорима добију веће плате, када ви као велико достигнуће истичете политику смањивања плата и пензија? 

Зашто нисте спровели реформу јавног сектора који прави енормне губитке, уместо што сте терет штедње пребацили на грађане, називајући то реформом? 

Ако мислите да је нешто спорно у вези са уговором са Фиатом, почните преговоре о објављивању уговора. Таква врста преговора свакако није раскидајући услов. Финансијским и техничким аспектима тих преговора се нисам бавио, али ако мислите да су били штетни за Србију, зашто сте бирали за саветнике и коалиционе партнере оне који су се бавили тим аспектима преговора, попут Млађана Динкића и Ивице Којића, који је и данас шеф кабинета Александра Вучића? 

Да ли је могуће вам је једини одговор на сва ова питања да ”безобразлуку Бориса Тадића нема краја” и да након пола деценије власти на сваку критику одговарате нападом на бившу власт. Истовремено једини резултати којима се хвалите је кићење перјем те исте бивше власти и паразитирање на ономе што смо ми постигли пре 2012. године. И на крају, што се тиче ”24 пљачкашке приватизације”, за које ме оптужујете господо лажови из СНС, да вас подсетим оно што и сами знате- оне су спроведене у време мандата Коштунице, Ђинђића и Живковића и ниједна нема никакве везе са мном. Али и потенцијална злоупотреба тих приватизација је безначајна у односу на размере пљачке и уништавања Србије деведесетих коју сте одрадили заједно са Слободаном Милошевићем. Ево и ова ваша влада и данас мора да враћа стару девизну штедњу грађана, коју сте управо ви деведесетих година опљачкали, претварајући је у своје станове, куће, луксузна летовања и угодан живот. Дакле, ви сте последњи који имате право да било коме држите лекције о лошим делима бивше власти и тешком затеченом стању, јер иза вас је остало 200% јавног дуга, 40 евра просечна плата грађана, разорена инфраструктура, фиктивне фабрике и радна места, уништен међународни углед Србије, искључење Србије из УН, побијени људи и завађени народи.

Борис Тадић