28. март 2022 вести

Апликација “FISI” омогућава укључивање грађана у контролу изборног процеса

Kоалиција “Ајмо људи” (Социјалдемократска странка - Покрет 1 од 5 милиона - Нова странка, Уједињени Зелени Србије - Толеранција) позива грађане да учествују у контроли изборног процеса тако што ће сваку изборну неправилност коју уоче пријавити преко апликације "FISI" на веб адреси www.ferislobodniizbori.rs

Преко апликације "FISI" коју су креирали чланови  покрета 1од5милиона, сваки грађанин моћи ће да пријави изборну неправилност - било да је реч о притисцима на бираче, злоупотреби јавних ресурса, куповини гласова, фантомским позивима на гласање или крађи гласова на самом бирачком месту. На тај начин, све изборне неправилности биће пописане на једном месту и мапиране тако да ће свако моћи да на једноставан начин оствари увид у то где и како се манипулише изборним правом. Истовремено, "FISI" ће бити и база одакле ће се пријављене неправилности даље обрађивати и процесуирати.

Годинама уназад Српска напредна странка манипулише изборним процесом, уцењује бираче и краде гласове. Годинама уназад изостаје организовани и удружени одговор опозиције како би се изборна крађа спречила. Зато смо креирали апликацију "FISI" која омогућава укључивање свих у контролу избора - како самог изборног дана, тако и целог изборног процеса. Позивамо опозицију да користи "FISI" и допринесе стварању јединствене базе изборних неправилности, како бисмо сви заједно показали одговорност према бирачима и спремност да одбранимо њихове гласове. Позивамо и грађане да сваку неправилност пријаве на "FISI" и на тај начин нам помогну у спречавању још једне изборне крађе.

Ајмо људи да сачувамо наше гласове и вратимо демократију у Србију!