30. мај 2015 вести

Пајтић уместо теорија завере да понуди конкретне одговоре

У паничном страху због чињенице да је једини лидер чији је рејтинг мањи од рејтинга странке коју води, Бојан Пајтић  је очигледно схватио да нема капацитет да се супротстави овој власти, па је нападе преусмерио ка јединој истински опозиционој странци. Његов најновији напад на СДС и Бориса Тадића темељи на теорији завере како је Тадић направио СНС.

Председнику покрајинске владе, као опозициона странка, постављамо следећа питања- Како је то Борис Тадић створио СНС и коју логистичку подршку је пружао СНСу?  Да ли је на ту сумануту идеју Пајтић дошао тек сада, напрасно пред покрајинске изборе, због страха да ће у покрајини изгубити од СДСа, која је једина одбила да учествује у његовој влади и која нуди конкретна решења за покрајину? Или је ту идеју имао и док је Борис Тадић био председник ДСа, али је ипак гласао за све његове одлуке, због страха да би могао изгубити функције које је свесрдно прихватао од тадашњег председника? Да ли заиста мисли да грађанима није јасно да своје ставове базира искључиво спрам својих тренутних личних интереса и мотивација задржавања власти и функција?

Оваквим понашањем Пајтић грађанима може да гaрантује једино да ће учинити и рећи све зарад власти. Управо због тога што нико не може да гарантује да се ни сутра неће одрећи онога што говори данас, Пајтић је изгубио и подршку сопствене странке и поверење грађана. Одричући се стално сопствених речи и дела спрам тренутних околности, овакав Пајтић већ сутра може заговарати учешће у власти са СНСом, као што је то чинио и раније подржавајући Ђиласа.  Борис Тадић свакако није створио СНС, а управо Пајтић, нападајући једину истинску опозициону странку уместо неспособну владу, ради у корист СНСа. То што су Бојан Пајтић и странка коју води пропустили прилику да буду алтернатива овој власти, не значи да би требало да напада друге опозиционе странке које настављају да се боре у интересу грађана и нуде решења.  Пајтић је још једном показао да му је сопствена власт изнад интереса грађана и покрајине и никакве бајке и теорије завере не могу прикрити ту чињеницу.