24. март 2022 вести

Представници коалиције "АЈМО ЉУДИ" положили венац испред зграде Радио телевизије Србије

Представници коалиције АЈМО ЉУДИ положили су данас венац испред зграде Радио телевизије Србије, одајући тиме почаст свим страдалима током НАТО агресије 1999. године, и поручили - “Да се не заборави и да се више никада не понови.”

Представник Покрета “1 од 5 милиона” и кандидат за одборника коалиције АЈМО ЉУДИ, Лука Ђолић, рекао је да се почаст свим погинулима одаје управо испред зграде РТС где је “16 радника те 1999. године остављено да буде убијено бомбама”.

“Ти људи су жртвовани зарад нечије монструозне политичке агенде - намерно није извршена евакуација иако је било сазнања да ће РТС бити гађан! Зато данас с овог места поручујем да се то не сме заборавити и да сви саучесници у овом злочину морају да одговарају. То као држава морамо да урадимо јер је то наша обавеза према жртвама и њиховим породицама”, рекао је Ђолић.

Kоментаришући најаву да ће председник Српске напредне странке Александар Вучић годишњицу НАТО бомбардовања вечерас обележити у Kраљеву, Ђолић је казао да је срамота што ће и ове године преко леђа жртава и њихових породица да се рекламирају они који су ратове у великој мери и изазвали.

“Згрожен сам тим што ће лажне сузе да рони, окружен дезертерима који се играју министара и рехабилитиваним хушкачима из 90их, исти онај човек који је позивао на ратове, који је уочи бомбардовања бирао тапете за четворособни стан који је узео од државе, који је био министар информисања када је 16 људи жртвовано у овој згради. Жртве и њихове породице то не заслужују! И зато ајмо људи да покажемо одговорност према нашим жртвама НАТО агресије између осталог и тиме што ћемо једном за свагда раскрстити са онима који су истој у великој мери и допринели”, поручио је Ђолић.

Урош Елековић, представник Нове странке и кандидат за посланика коалиције АЈМО ЉУДИ, рекао је да људи који су изгубили животе те 1999. године, нису само жртве НАТО бомбардовања, него и “жртве режима Слободана Милошевића чија је погубна политка била немоћна и неспособна за помирење, стабилност, демократију и будућност Србије”.

“Зато је данашња порука - сећање мора да остане живо, али истина као највреднија друштвена, морална или политичка вредност остаје ослонац за искорак даље у будућност. У будућност где нећемо понављати грешке и водити погубне политике, у будућност где Србија припада породици успешних народа и држава, проспериитета и бољег живота за њене грђане”, поручио је Елековић.