23. март 2022 вести

Представници коалиције ”Ајмо људи” посетили Врање

Носилац парламентарне листе коалиције „АЈМО ЉУДИ“ (СДС-Нова странка-1од5милиона-Уједињени Зелени Србије-Толеранција) Борис Тадић и кандидати Арис Мовсесијан, Урош Елековић и Норберт Цвијанов посетили су јуче Врање. Са грађанима Врања развоарали су о проблемима њиховог града и Југа Србије. 

„Напредњачка власт за ових 10 година није успела да доведе ниједну озбиљну инвестицију, а нису успели да задрже чак ни  инвеститоре које смо ми доводили, јер су на погрешан начин преговарали са њима. То је био случај и са Геоксом из ког је отпуштено 1.200 радника, након што је тај инвеститор користио катастрофалне испреговаране одредбе уговора који је направљен за време напредњачке власти. Од обећаних 1200 радних места, само 320 радника је до сада пронашло посао у другим компанијама, а остали и данас живе у потпуној егзистенцијалној неизвесности. ”, изјавио је Тадић и додао да ће се ова коалиција борити се за нове и високотехнолошке инвестиције у Врању“, изјавио је Тадић, уз подсећање да је у његово  стигла инвестиција Геокса, као и помоћ ѕа Јумко и Симпо. 

Тадић је подсетио грађане и да је политика коалиције „АЈМО ЉУДИ“ ослоњена на програм „Нови економски договор“ на ком је наш кандидат за премијера проф. економије Горан Радосављевић уз консултације за врхунским експертима из различитих области радио две године. „Наш план подразумева и стварни развој Врања и југа Србије кроз суштинску децентрализацију и регионализацију, за разлику од политике лажних обећања СНС-а, засноване на обманама и манипулацијама.“

Тадић је нагласио да ”Нови економски договор” посебну пажњу обраћа на реформу здравства и из Врања поручио да се наша коалиција залаже финансирање здравства из буџета и изједначавање приватног и државног здравства. ”Између осталог, залажемо се да процес вантелесне оплодње буде стварно бесплатан и да буду укинуте све процедуре за одобравање финансирања процеса вантелесне оплодње из буџета. Поготово с обзиром на катастрофалан проблем депопулације Србије, лечење неплодности и процес вантелесне оплодње морају бити у потпуности изједначени у приватним и државним установама, без икаквих ограничења и у потпуности бесплатан.”, нагласио је Тадић. 

„Србију ћемо након 3. априла очистити од организованог криминала и корупције, како бисмо вратили права и достојанство радницима. Зато, ајмо људи, ајмо Врање, да вратимо слободу и демократију у Србију! Гласајте за листу број 14 на парламентарним изборима!“, закључио је Тадић.