17. новембар 2015 вести

СДС Ниш: Осујећена намера власти да уведе медијски мрак

Наставак седнице Скупштине Града Ниша - Саопштење за јавност

Блокадом градског парламента и безусловним захтевом да се Нишлијама и Нишлијкама омогући директан пренос скупштинских заседања, СДС је победила и доказала да суштинских и правних проблема за директан пренос није било. 

Осујећена је намера власти да уведе медијски мрак и да од грађана сакрије своје катастрофалне потезе у вођењу града које они већ осећају и чије ће последице тек осетитити.

Тврдили смо да је била потребна политичка воља и доза одговорности највеће владајуће странке - СНС, да се овај проблем реши. Уместо тога, уследиле су претње на рачун опозиције да ће њени одборници бити избацивани из скупштинске сале уколико и даље буду захтевали директан пренос седница, али и директне оптужбеда су управо они одговорни за лоше стање у граду. И поред тврдњи Градоначелника да није могуће проблем решити без новца, задовољни смо личним ангажовањем Председника СГ који је допринео решавању овог проблема и пружио подршку настојањима опозиције да се скупштинска заседања директно преносе.

Као одговорна странка, апелујемо на актуелну власт да се уозбиљи и да коначно, на крају мандата, покуша да реши бар један проблем у граду, уместо да се бави унутарстраначким размирицама, манипулацијама и пребацивањем одговорности за сопствене неуспехе на опозицију.

Оптужујући опозиционе странке да су блокадом локалног парламента успориле решавање проблема у ЈКП Горица, СНС наставља праксу обмањивања грађана и изрвргавања јавном подсмеху, јер је део њих чак најавио протест против опозиције, што до сада није забележено нигде у свету.

Претпостављамо да ће градска власт и ово представити као још један у низу својих успеха.

Прилог ТВ Зона Плус, од 13. новембра 2015., можете погледати ОВДЕ.