14. новембар 2015 вести

СДС Ниш: СДС у Нишу спремна за превремене локалне изборе

Социјалдемократска странка у Нишу спремна је за превремене локалне изборе, уколико је то једини начин да се реше структурни и финансијски проблеми ЈКП Горица, као и проблем директног преноса седница Скупштине града Ниша. Превременим локалним изборима учинили бисте велику услугу грађанима Ниша јер ће се раније ослободити бахате и нестручне власти која је у последње три и по године остала упамћена једино по својим страначким несугласицама, непоштовању институција и нераду. Из тог разлога, саветујемо вам да се спремите за ванредне локалне изборе и да кажете грађанима Ниша ШТА СТЕ ВИ ТО УРАДИЛИ у претходне три године.

Градоначелник Перишић оптужио је опозиционе странке, па самим тим и нашу, Социјалдемократску странку, да су, спречавањем одржавања седнице градског парламента, директно одговорне за стање у ЈКП Горица. Крајње је лицемерно да они, који се ни најмање нису бавили решавањем проблема запослених Горице када су се радници овог предузећа у више наврата окупљали испред градске куће, молећи да им се исплате заостале плате и реше проблеми, сада кривицу за свој нерад пребацују на опозицију. Истовремено, градоначелник Перишић заборавља да је његова Српска напредна странка на власти већ скоро четири године и да је са својим коалиционим партнерима могла да реши, изгласавањем одлука у Скупштини града, све проблеме. На жалост грађана Ниша и запослених у ЈКП, неодговорност одборника скупштинске већине и неприсуствовање важним скупштинским заседањима више пута је доводило до недостатка кворума и прекида седница. Такође, градоначелник је очито заборавио да су паузе између скупштинских заседања вишемесечне, што указује да ни градско веће, а ни одборници Српске напредне странке, нису много бринули о проблемима запослених у Горици, као ни о свим осталим градским проблемима. Уместо тога, стално сте нас и све грађане Нишаподсећали да имате унутарстраначке и проблеме унутар коалиције и да вам је управљање градом на последњем месту, што уосталом показују и резултати вашег троипогодишњег рада, који су невидљиви.

СДС у Нишу жели да се проблеми запослених у ЈКП Горица реше и да они што пре почну да примају зараде које касне месецима. Желимо такође, да се обезбеди директан пренос седница Скупштине града како би грађани видели ко и какве одлуке доноси и дали је власт или опозиција одговорна за овакво катастрофално стање у граду. Уколико странке на власти не пронађу решење ни за овај проблем, приморани смо да блокирамо и наредно заседање градског парламента. Право на јавност у раду СГ Ниша тековина је за коју су се, пре 18 година, бориле и избориле десетине хиљада Нишлија и Нишлијки. Ни једна власт до сада то право није оспорила и ми нећемо дозволити да то уради ни садашња, упркос претњама да ће одборници опозиције бити избацивани из сале. Уместо тога, паметније би било да смените неспособне и тиме урадите бар једну корисну ствар за грађане Ниша у свом мандату.