20. јул 2021 вести

СДС захтева оставку чланова Савета РЕМ-а

       Након што РЕМ није реаговао на скандалозно објављивање фотографија унакажених тела жртава Беливуковог клана на телевизији Пинк и након још скандалозније реакције председнице Савета РЕМ-а Оливере Зекић, захтевамо хитну оставку свих чланова овог Савета. 

Одговор председнице Савета РЕМ-а Оливере Зекић да су приказане фотографије ”едукативног карактера” и да је РЕМ на ”редовној летњној паузи” је недопустиво ругање и правној држави и здравом разуму и сваком грађанину ове земље. Овакав одговор је исмевање опозиционе борбе за побољшање медијских услова и још једном демонстрирање бахатости режима. А једино ”едукативно” у приказивању ових фотографија је упознавање јавности са злочинима који су се годинама несметано дешавали под овом влашћу и дела криминалне групе коју је ова власт генерисала.

Нереално је очекивати резултате борбе за изборне услове док год је на месту председнице Савета РЕМ-а особа која не преза да чак и оваквим бесмислицама и овај пут показује да не представља РЕМ, већ искључиво портпарола владајуће странке. Паралелно са тим се дешава брутално сатанизовање лидера опозиције. Па тако режим у покушају да се заборави да су сви ови злочини генерисани под њиховим окриљем назива председника Социјалдеморкатске странке Бориса Тадића ”портпаролом убица”, а председник Странке слободе и правде Драгана Ђиласа оптужују да ”рачуна на кољаче”. То је не само употреба најезивије пропаганде и замене теза, већ и опасно цртање мета.  Због тога ће се ова морбидна пропаганда, као и срамна реакција Оливере Зекић свакако наћи у документу који ће Социјалдемократска странка доставити Европском парламенту пред следећу фазу преговора. Режим је оваквим понашањем још једном показао да је њихово учешће у преговорима о изборним условима чиста фарса и исмевање напора свих учесника, али и Европског парламента као посредника. 

Позивамо још једном опозицију да се коначно организујемо у борби против овог зла. Уколико до минимума нормалних изборних услова не можемо доћи кроз преговоре, морамо договорити заједничку борбу другим средствима и након овога не смемо остати само на упућеним захтевима и речима. Против овог криминалног режима морамо се борити свом снагом и свим расположивим демократским средствима.