9. фебруар 2022 вести

Социјалдемократска странка након уједињења са Демократама Србије изабрала ново руководство

Изборна Скупштина Социјалдемократске странке, која је одржана у суботу 05. фебруара 2022. године у Београду, потврдила је уједињење са Демократама Србије и изабрала ново страначко руководство. Изборна комисија, након свих завршених процедура, утврдила је коначне резултате гласања. Социјалдемократска странка је изабрала председника, девет потпредседника, председника Политичког Савета, Статутарну комисију и 40 чланова Главног одбора. 

За председника Социјалдемократске странке изабран је Борис Тадић. За потпредседнике Социјалдеморатске странке изабрани су Горан Богдановић - дипл. инж. пољопривреде, Златко Драгосављевић - дипл. инж. рударства, Александар Ивановић - адвокат, Војислав Јанковић - дипл. инж. шумарства, Јована Јовановић - менаџер продаје, Нада Колунџија - дипл. политиколог, Петар Радојчић - генерал у пензији, Горан Радосављевић - доктор економских наука и Миодраг Станковић - мастер економиста. 

Милош Ковачевић је изабран за председника Политичког савета. За председника Статутарне комисије изабран је адвокат Милош Палигорић, а за чланове Статутарне комисије Милан Ивановић, Дејан Крањевић, Срђан Сандић и Мирко Шоћ.

Социјалдемократска странка након уједињења наставља да гради најјачу опозициону инфраструктуру, која ће бити способна да се супротстави суперструктури на власти. Ово је прво суштинско укрупњавање на опозиционој сцени и прво удруживање вредносно и политички сродних опција у опозицији од доласка СНСа на власт. Уједињени око изворне мисије Демократске странке  настављамо најснажнију борбу за слободну и демократску Србију, како смо то увек и чинили- Заједно за велике победе!