13. мај 2022 вести

Социјалдемократска странка осуђује напад на активисту Не давимо Београд

Социјалдемократска странка најоштрије осуђује напад на активисту Не давимо Београд Милоша Вучковића. Како је саопштено, ради се о поновном нападу на Вучковића након што га је исти нападач напао и на дан одржавања избора испред бирачког места у општини Звездара. 

Захтевамо од надлежних органа да хитно реагују, будући да је очигледно да након првог напада није било адекватне реакције, што је и довело до тога да се напад понови. То отвара и оправдану сумњу да Вучковић може опет бити нападнут и зато мора бити учињено све како би такав исход био спречен. Поред тога, захтевамо и одговорност надлежних због изостанка  адекватне реакције након првог напада.

Недопустиво је да живимо у држави у којој су политички неистомишљеници изложени малтретирању и агресији и као опозиција се морамо најснажније супротставити том насиљу и показати највиши ниво солидарности. Такође је недопустиво да овакви инциденти буду скрајнута ”вест за један дан” и потребно је учинити све да овакви инциденти добију максималну пажњу јавности, уместо што се годинама систематски креира атмосфера у којој је насиље нешто што се подразумева, како би јавност била анестезирана на деценијско урушавање основних цивилизацијских вредности у нашем друштву.