25. децембар 2015 вести

Заједничка седница јагодинских Градских одбора СДС и ЛДП

Градске организације Социјалдемократске странке и Либерално демократске партије одржале су заједничке седнице као најаву предизборне коалиције за наступајуће локалне изборе. Седница је одржана у великој сали Поморавског округа у среду 23. децембра 2015. године и била је отвореног карактера.


Седницу је отворила Марија Ђорђевић менаџерка јагодинског ЛДП.

Она је изјавила да СДС и ЛДП Јагодину гледају истим очима, јер је данас злочин да се жмури пред драматичном ситуацијом у којој се налази цела Србија па и Јагодина. Јагодина је презадужен град са високом стопом незапослености и изузетно ниским стандардом грађана. ЛДП и СДС Јагодина су једине две политичке партије на политичкој сцени града које грађанима говоре истину, каква год да је она јер је време лагања у Јагодини прошло. Коалиција окупљена око СДС и ЛДП у Јагодини неће само говорити "Уа Палма" већ ће грађанима Јагодине представити заједнички програм за другачију и бољу Јагодину и на наредне локалне изборе излази са циљем да победи садашњу локалну власт јер је време да коалиција окупљена око Јединствене Србије после дванаест година неуспешног водења града оде са власти.

Потом је реч узео Александар Грковић председник Градског одбора Социјалдемократске странке у Јагодини.

Грковић је најпре навео како се истовремено у Спортској хали Јасса у Јагодини одржава велики коктел Градске управе о трошку осиромашених јагодинских пореских обвезника и да ће та пракса бити укинута доласком на власт коалиције ЛДП и СДС. Грковић је рекао да овим скупом почиње рехабилитација грађанско демократске коалиције и опозиције у Јагодини која није постојала последњих 11 година Палмине владавине Јагодином, а да је велики број људи на састанку доказ да се иста издиже као “феникс из пепела”. Да су сви власт или Палмина квазиопозиција Грковић је изнео таксативним набрајањем ко је ко у јагодинској политици и замолио присутне да већ сутрадан то објасне грађанима Јагодине у непосредном контакту, обзиром да се ЛДП и СДС налазе у медијском мраку. Упоредио је и економске параметре из времена Тадићеве управе Србијом и данашње управе Српске напредне странке, од просечне плате и пензија, па до величине страних улагања, субвенција пољопривредницима и пораста БДП-а. Грковић је навео да данас у Србији од привреде ради само оно што је доведено од фабрика у време Тадићеве управе Србијом или је у то време договорено.

Грковић је свој говор закључио тезама да су сви у Јагодини власт а да је једина опозиција коалиција СДС-ЛДП, да је Јагодини потребна смена власти Јединствене Србије због колапса привреде и превелике незапослености, као и због мегаломаније задуживања у које је град увукла власт Јединствене Србије. Као предуслов тога потребно је извршити смену генерација на политичкој сцени Јагодине.

Такође је навео да је следећа година година социјалне бомбе у Јагодини, због великог броја отказа који неплански следе у свим секторима државне и локалне управе као и пропаст јагодинске Индустрије каблова.

У другом делу седнице заменик председника ГрО СДС Јагодина Дарко Радовановић представио је резултате анкетног истраживања које је за потребе јагодинског СДС радило Удружење грађана Екозон Јагодина.