Горан Радосављевић је професор на Универзитету Метрополитан у Београду. Дипломирао је економију на Универзитету у Београду, а магистрирао математичку економију и економетрију на Универзитету EHESS у Паризу и Универзитету Aix-Marseille II у Марсеју.

Докторску дисертацију одбранио је из области јавних финансија. Аутор је великог броја научних и стручних радова из области фискалне политике, економије енергетике и дигиталне трансформације.

Током 2021. године био је саветник председника Владе, а затим саветник Министра финансија и социјалног старања Црне Горе у области финансија и буџета.

У периоду од 2014-2021. био је Генерални секретар Националног нафтног комитета Србије и члан Програмског комитета Светског нафтног савета, једне од највећих нафтно-гасних асоцијација на свету.

Од 2012. до 2018. године био је запослен у компанији НИС Гаспром Нефт, прво као заменик извршног директора, а затим као саветник заменика генералног директора.


Од марта 2011. до јула 2012. године био је Државни секретар у Министарству финансија, након чега саветник у Фискалном савету. У периоду од јуна 2007. године до маја 2011. године био је економски саветник потпредседника Владе Србије.

Учествовао је као организатор или говорник на многим значајним међународним конференцијама (УСА, Турска, Индија, Kина, Норвешка, Бахреин, Русија). Био је предавач на зимској школи енергетике у Нижњевартовском, Русија. Такође је водио и учествовао на неколико великих регионалних пројеката у области енергетике, финансираних од стране ЕУ. Говори енглески, француски и руски језик.