8. mart 2024 vesti

Srećan Međunarodni dan žena

Drage građanke i građani Srbije,

 

Međunarodni dan žena je povod ne samo za slavlje postignuća žena širom sveta, već i trenutak kada se sećamo svih onih žena koje su svojom hrabrošću započele promene i bile borci za sve nas.  Borba protiv diskriminacije i iskorenjivanja svih oblika neravnopravnosti i potčinjenog položaja žene i dalje je u fokusu i mnogo je posla pred nama.

Žene širom Srbije se i dalje suočavaju sa brojnim izazovima. Rodno zasnovano nasilje, nejednakost u platama za isti rad, nedostupnost zdravstvene zaštite posebno u ruralnim delovima zemlje ključne su oblasti, ali ne i jedine u kojima treba hitno pronaći rešenja. Socijaldemokratska stranka se obavezuje da će nastaviti da se bori za stvaranje pravednijeg društva u kojem će svaka žena imati priliku da ostvari svoje pune potencijale. Danas se obavezujemo da ćemo svi zajedno stvarati politike koje će podržavati žene u svim aspektima njihovog života, od obrazovanja do ekonomske nezavisnosti.

Ovo nije samo dan za slavlje, već i dan za akciju. Neka današnji dan bude podsticaj da se zajedno angažujemo i izgradimo pravednije, rodno ravnopravno društvo za sve nas.

Srećan Međunarodni dan žena!

 

Forum žena SDS

Predsednica prof. dr Milica Slijepčević