21. октобар 2015 вести

СДС Београд: Утврдити да ли је и на који начин градоначелник Мали стекао некретнине у Бугарској

Градски одбор Социјалдемократске странке у Београду захтева од надлежних државних органа да утврде да ли је градоначелник Београда Синиша Мали заиста власник 24 некретнине на бугарском приморју, како стоји у наводима мреже „Крик“, док од Агенције за борбу против корупције захтевамо да се што пре изјасни да ли је градоначелник Мали био у сукобу интереса, без обзира да ли се некретнине налазe у његовом власништву или у власништву фирми чији је заступник, с обзиром да је у истом тренутку обављао функцију градоначелника Београда и био директор „офшор“ компанија. Такође, уколико истрага докаже власништво градоначелника Београда над спорним некретнинама, од институција система очекујемо и испитивање порекла новца Синише Малог, односно утврђивање начина на који је стечен милионски капитал неопходан за куповину таквих врста некретнина.

„СДС сматра да се овакви наводи морају испитати до краја јер смо сведоци да су се у месецима иза нас ређале афере које нису добиле свој епилог, што уноси немир у свакодевницу и ствара додатно неповерење у правни систем.“ - истакао је председник Градског одбора Социјалдемократске странке у Београду Александар Ивановић.

Напомињемо да је СДС раније тражила оставку градоначелника Београда Синише Малог због урушавања демократије, правног поретка и злоупотребе власти.