Проф. др Милица Слијепчевић, ванредни професор, на Факултету за менаџмент Универзитета Метрополитан предаје: управљање људским ресурсима, интегрисане маркетиншке комуникације, стратешки маркетинг, култура и маркетинг. Експерткиња је за менаџмент и то области маркетинга, комуникације и људских ресурса. Посвећена је развоју струке, саморазвоју, непрекидном раду и едукацији. На Факултету дигиталних уметности, модулу Модни дизајн предаје модни маркетинг. Ауторка је монографије “Модни маркетинг“ која је од националног значаја и која је доживела друго измењено и допуњено издање “Модни маркетинг, савремене тенденције“. Коауторка је монографије од међународног значаја ‘’Неуромаркетинг, изазови и трендови’’ (са коауторима Н. Поповић Шевић и И. Радојевић). Предаје репутацијски менаџмент на Мастер студијама, Институту за комуникацијске студије у Скопљу. 

Поседује велико искуство у корпоративном сектору и више од две деценије искуства у сарадњи са медијима, 15 година на руководећим позицијама у области односа с јавношћу и маркетинга. У току каријере вишеструко је награђивана за допринос у раду и за пројекте које је реализовала са својим тимовима. 

Ауторка је програма FЕBS Маstеr Clаss (Flоu Еducаtiоn and Businеss Sinеrgi)  чији је циљ повезивање академске и бизнис сфере. Учествовала је у бројним пројектима. Тренутно је ангажована на припреми пројекта Wellbeing за просветне раднике. 

Два мандата је била члан Суда части Друштва Србије за односе с јавношћу, чланица је Надзорног одбора УЕПС-а. Учествује у раду више домаћих и страних жирија за област комуникација, медија и маркетинга. Активна је у раду водећих домаћих и страних стручних организација из области маеркетинга, људских ресурса и комуникација. 

Ауторка је бројних стручних и научних радова. Одржала је бројна предавања и тренинге у земљи и региону из области комуникације, маркетинга, јавног наступа, организационе културе, "employer" брендинга. Ауторка је бројних стручних и научних рдаова (више од 30), детаљан списак на ORCID: 0000-0002-0431-2998 

Демократкиња. Политички ангажована. Председница Форума жена СДС-а и чланица Председништва странке. У слободно време се бави планинарењем, поносна на освојен врх Ухуру - највиши врх Килиманџара. Сматра да је баланс приватног и пословног највећи изазов, али и најважније постигнуће те је у том смислу ангажована и на пољу културе и пољу рекреације. 

Посвећена је породици и пријатељима. 
Удата, мајка 2 сина. 

Instagram: @slijepcevicmilica
X: @mslijepcevic1 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/prof-dr-milica-slijepcevic-932a64a1/
Facebook: https://www.facebook.com/milica.slijepcevic.92/