3. март 2021 вести

Бакарец мора одмах бити приведен због позива на убиство Саше Вукадиновића

Социјалдемократска странка најоштрије осуђује позив на убиство бившег директора БИА Саше Вукадиновића, који је јуче упутио народни посланик СНС-а Небојша Бакарец. Уколико Бакарец не буде санкционисан и уколико и надлежни органи остану неми, као што је био и Ивица Дачић као председник скупштине у којој је ова претња изнета, наставиће се легитимизовање претњи смрћу и позива на ликвидацију, што је само корак до легитимизовања и реализације тих претњи. Уколико полиција и тужилаштво не буду реаговали биће још једном саучесници у криминализацији нашег друштва. 

Будући да је Бакарец ову претњу упутио из скупштинске клупе, посебно је скандалозан изостанак реакције Ивице Дачића, као председника скупштине. Вучићев режим је прво креирањем неподношљиве атмосфере уклонио опозицију из скупштине, а потом је таква скупштина без опозиције претворена у платформу за бруталну вербалну агресију ка представницима опозиције и државним званичницима иѕ времена бивше власти.  Вучићев режим је поништио улогу скупштине и од највишег законодавног тела скупштина је постала место за најбруталнију пропаганду, ширење лажи и вербалне агресије и изградњу култа личности Александра Вучића. 

Нажалост, ово није први пут да је под овим режимом из скупштинске клупе несметано послата претња смрћу. Подсећамо да је пре неколико година такође из скупштинске клупе Војислав Шешељ, Вучићев политички ментор, једнако несметано и без икаквих санкција претио клањем председнику Социјалдемократске странке и бившем председнику Србије Борису Тадићу. Тишина представника власти пред оваквим насиљем говори јасно о њиховој улози у том насиљу и мораће да сносе политичку одговорност за креирање атмосфере једнстране правде у којој се насиље и претње осуђују само када су упућени представницима и сарадницима режима. 

Питање је тренутка када брутална пропаганда, лажи и вербална агресија прелазе и у физичко насиље. Зато је питање санкционисања Бакареца и уједно и питање физичке безбедности свих неистомишљеника режима Александра Вучића. Подсећамо да је Саша Вукадиновић био на челу БИА у време када је Србија остварила највеће и глобалне успехе у борби против организованог криминала и завршила сарадњу са Хашким трибуналом. А чињеницу да Вучић покушава да обрачун у сопственим редовима представи као борбу против организованог криминала, неће прикрити оваквим нападима и претњама на оне који су се против тог криминала истински и успешно борили и за остварења у тој борби добили највиша међународна признања.