13. децембар 2023 вести

Богдановић поручио са Косова и Метохије: Ова власт не може ни да окречи оно што смо ми изградили

Богдановић поручио са Косова и Метохије: Ова власт не може ни да окречи оно што смо ми изградили

 

ЛЕПОСАВИЋ – Потпредседник Социјалдемократске странке, бивши министар за КиМ и кандидат за народног посланика на листи ”Добро јутро Србијо” Горан Богдановић послао је са Косова и Метохије поруку грађанима Србије уочи предстојећих избора и још једном подсетио због чега је за нашу листу неприхватљив француско-немачки план. 

”Обраћам вам се са простора Косова и Метохије, где сам рођен, где сам одрастао и где и дан данас живим. Као кандидат за народног посланика желим да вам управо са овог места пошаљем јасну поруку због чега је за нас апсолутно неприхватљив француско-немачки план. Ми смо против имплементације овог плана, који је Вучић, као што сви знамо, већ прихватио. Тај план је већ, нажалост, почео да се имплементира овде на Косову, почевши од регистарских таблица, пасоша до електро-енергетског сектора. Међутим, ако гласате за нашу листу сигуран сам да ћемо свим силама и свим својим знањем и искуством спречити даљу имплементацију тог плана. Не можемо дозволити да тај план утиче на даље битисање српског народа на Косову.”, поручио је Богдановић. Он је упозорио да је један од главних разлога због ког је овај план неприхватљив је то што његова имплементација значи чланство Косова у УНЕСКО. ”Тиме би све наше светиње и културно-историјски споразуми постали косовска културна баштина и то би за наш народ била још једна велика фрустрација и нови извор тензија на овом простору.”, додао је Богдановић. 

Богдановић је истакао да је обилазећи ових дана Косово и Метохију могао  закључити да је интензивирано исељавање Срба. ”То је поражавајуће и ова власт ништа не предузима да се спречи даљи егзодус Срба са Косова и Метохије, који под терором Куртија напуштају ове просторе. Такође, обилазио сам и просторе које смо изградили од 2008. до 2012. године. Ова власт се хвали како су урадили много на Косову и Метохији. Међутим, верујте ми они не могу окречити оно што смо ми изградили за само четири године. Изградили смо више од осам обдаништва, три спортске хале, три балон сале, две школе, три дома здравља, реконструисали неколико школа и обданишта, да не говорим о изграђеним километрима путева и улица и обнови наших културно-историјских споменика, цркава и манастира, који су страдали у погромну 2004 итд. Обновили смо и богословију у коју су први богослови почели да иду у школу 2011. године. Ми знамо шта треба урадити и на који начин обезбедити бољи живот Срба на Косову и Метохији. Зато гласајте за листу ”Добро јутро Србијо” под редним бројем12, јер смо сигурни да ћемо урадити много више него што је ова власт урадила за опстанак и бољи живот Срба на простору Косова и Метохије.” поручио је Богдановић.