3. децембар 2023 вести

Борис Тадић посетио Сврљиг: Сврљишка села данима без струје као последица катастрофалне енергетске политике

Борис Тадић посетио Сврљиг

 

СВРЉИГ  Испред коалиције ”Добро јутро Србијо” председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић посетио је Сврљиг. Током посете Тадић је указао посебно на проблем снабдевања електричном енергијом у овом крају у ком су околна села данима без струје. 

”У време наше власти ми смо постизали рекорде у производњи електричне енергије, а сад смо дошли поново у ситуацију да места у Србији, попут села у сврљишкој општини, немају струју. То је апсолутно неприхватљиво и то морамо да изменимо!”, изјавио је пред окупљеним грађанима Борис Тадић, који су подсетили да у Сврљигу пре посете Бориса Тадића као председника Србије пре 16 година, ниједан председник није посетио ову општину 74 године. ”То што ова села немају струју је последица катастрофалне политике у домену енергетике и борићемо се за то да поново подигнемо енергетику, као један од кључних стубова наше привреде.”, поручио је Тадић. 

Он је на крају посете подвукао да је важно да свих ових година у Сврљигу, упркос свим препрекама, постоје људи који држе нашу заставу демократије високо и позвао грађане да 17. децембра заокруже број 12 и гласају за коалицију ”Добро јутро Србијо”.