28. фебруар 2022 вести

До краја недеље одлука о председничком кандидату

Kоалиција „Борис Тадић – ајмо људи“, коју поред Социјалдемократске странке чине Нова Странка, Један од пет милиона, Толеранција Србије, „Уједњени покрет зелених Србије“, Бошњачка грађанска странка и Странка Црногораца, до краја ове недеље донеће дефинитивну одлуку о кандидату за председника Србије и саопштити његово име.

У светлу нових политичких околности, стања у друштву, руско-украјинског рата који ће оставити несагледиве последице на цео свет, економске кризе која је неизбежна и у складу са постојећим објављеним кандидатурама на овим изборима, наша коалиција донеће одлуку која ће имати за циљ искључиво повећану мобилност грађана и рушење садашње власти.

Држећи се одредаба споразума потписаног међу опозиционим актерима, не желимо да коментаришемо остале кандидате опозиције, нити да улазимо у мотиве различитих кандидата да у изборном процесу учествују, сматрајући да су право избора и кандидовања нека од основних људских права.

Јасна политика, лични углед, борба против свих видова екстремизма, исуство у домаћој и међународној политици, просфесионална оствареност – то су за нас параметри док одлучујемо о томе ко ће бити наш заједнички кандидат и само према томе ћемо се постављати.