17. новембар 2022 вести

Душко Вујошевић осудио претње упућене Ради Трајковић

      Прослављени кошаркашки тренер и носилац београдске листе коалиције ”Ајмо људи” на прошлим изборима Душко Вујошевић најоштрије је осудио претње и нападе којима је изложена Рада Трајковић. 

“Обавеза нас као друштва је да заштитимо Раду Трајковић и њено право да износи своје политичке ставове и мишљење, без обзира на то да ли се са њима слажемо или не. Ово није питање заштите било чијег политичког опредељења, већ заштите људског живота и безбедности и слободе мишљења и изражавања, а то је наша цивилизацијска обавеза! Застрашујуће да се данас нападима на Раду Трајковић, која је годинама изложена претњама, правдају потези власти у вези са косовско политиком, јер се тиме над њом спроводи јавни линч којим се директно угрожавају њен живот и безбедност. Опозиција, али и целокупна јавност, данас не сме ћутати на то! Од овакве власти, гора је само оваква опозиција, уз част ретким изузецима који су , нажалост, у великој мањини. Када се злочин деси, онда сви траже правду и наричу, а право питање је заправо шта чинимо да до злочина не дође.  Када дође до сахрана сви се понашају као задушне бабе, али проблем је што се понашају такође као бабе и када су људи угрожени. 

Данас морамо сви стати у заштиту жене чија безбедност је угрожена док јој се годинама упућују претње, док јој представници Српске листе данас цртају мету на челу да би тиме правдали свој повратак у косовски парламент,  а Шешељ најављује да ће завршити као Оливер Ивановић. Позивам све да заједнички станемо у заштиту Раде Трајковић, јер ако је не штите надлежне институције, обавеза свих нас је да је штитимо јавношћу.”, изјавио је Душко Вујошевић.