7. децембар 2015 вести

Гашић због простачког понашања мора моментално да буде избачен из владе

Социјалдемократска странка најоштрије осуђује простачко и уличарско понашање министра одбране Гашића према новинарки Златији Лабовић и сматрамо да је неопходно да буде моментално смењен и избачен из владе, због угледа не само владе, већ државе и Војске Србије.

Извињење Братислава Гашића као грађанина је његова лична ствар, али је недопустиво да он остане на јавној функцији министра одбране након речи које је данас упутио новинарки Лабовић. Ово није први пут да тражимо његову оставку. Подсећамо да смо је тражили и након хеликоптерске несреће у којој су трагично изгубљени животи. Подсећамо и да је премијер Вучић упркос очигледној Гашићевој одговорности рекао да га "не да", а да је тада сменио Гашића, не бисмо дошли до оваквог срозавања угледа државе Србије. 

Ово није први пут да се припадници СНС-а и владајуће коалиције понашају простачки, јер смо такво понашање нажалост више пута видели и у парламенту и у влади. Очигледно је да се ради о истој накарадној личној и политичкој култури владајуће коалиције, било да долазе са маскираним припадницима оружаних снага на конференцију за новинаре или да се простачки односе према новинарима. Нажалост, последице те насилне и примитивне културе превазилазе данашњи инцидент и угрожавају демократске и цивилизацијске вредности у Србији, на шта све време упозоравамо. Није довољно да некадашњи радикали само механички прихвате чланство у ЕУ као стратешки циљ, већ је неопходно да и промене свој вредносни систем и однос према људима.