10. април 2021 вести

Хитна истрага и утврђивање одговорности за превртање ракетног система

       Социјалдемократска странка захтева да се хитно спроведе истрага и утврди одговорност за превртање артиљеријско-ракетног система ПВО Панцир С-1Е на путу код Остружнице. Недопустиво је да и прође као само једна од дневних вести, без адекватне реакције надлежних органа, али и опозиције и јавности.

За Вучићев режим све, па и војска, очигледно је само полигон за пропагандне параде и националистичку демагогију. Иза кулиса о медијским представама о невиђеном опремању и јачању војске и популизма о враћању војног рока, у Србији се спроводи криминал над наменском индустријом зарад приватних финансијских интереса и преврћу ракетни системи, чиме се наноси огромна материјална штета војсци. 

Док год неспособна и криминална власт не буде смењена, једна афера ће само прекривати другу, а све то заједно ће бити прекривено медијским парадама, бајкама о невиђеним успесима и квазипатриотским популизмом. Морамо се супротставити најснажније режиму под којом падају падају хеликоптери и губе се људски животи, под којом се урушава углед Србије у аферама трговине оружјем, уништава наша наменска индустрија зарад богаћења СНС олигархије и под којом се по путевима преврћу ракетни системи. И док Вучић спрема нове медијске наступе на којима обмањује грађане о  историјској модернизацији и јачању војске, суштински опстанак војске зависи од смене његовог режима.