29. децембар 2015 вести

Ивановић: Врачар је бастион демократије и слободе у Београду

Градски одбор Социјалдемократске странке у Београду скреће пажњу јавности на оркестрирану кампању која се у спрези медија и Српске напредне странке води против председника ГрО СДС Београд и председника Скупштине општине Врачар Александра Ивановића, а у вези са покушајима увођења привременог органа управљања у општини Врачар.

СДС напомиње да се у медијима упорно понавља мантра о кривичној пријави против Александра Ивановића, као председника Скупштине општине Врачар, иако Ивановић о кривичној пријави није обавештен од стране надлежних органа. Такође се све време у медијима представља да је Ивановић из ДС, јер је владајућој странци овај догађај очигледно потребан за конструисање сукоба са ДС. 
„Овакво понашање СНС нас не чуди, јер се ради о истим људима коју су 2012. године на власт дошли махањем џаковима са „украденим“ бирачким листићима испред Скупштине, иако је накнадно доказано да изборне крађе није ни било. Очигледно је да већ испробаним алгоритмом покушавају да сруше демократски изабране представнике Врачараца, јер је општина Врачар бастион демократије и слободе у Београду.“ изјавио је Ивановић.
Ивановић, који је председавао спорном седницом, сматра да је поступано у складу са правилником. Међутим, додаје да ће поштовати сваку одлуку Управног суда, јер се СДС залаже за правну државу и поштовање закона. У том конткесту он поставља питање зашто тужилац није реаговао у случају ”џакова” и великог броја сличних кршења закона од стране СНС и да ли би данас ово било тема да је исход седнице био другачији и да је СНС успела да отме довољан број одборника и преузме власт на Врачару. Закон мора да важи за све подједнако и ако селективном применом постане инструмент за освајање или одржавање власти, то ће бити крај правне државе. 

Истичемо и поражавајућу чињеницу да се данас ни један представник медија није појавио на конференцији за медије Градског одбора СДС, на којој је тема требало да буде да ли је „кривична пријава против Александра Ивановића поштовање закона или борба за власт на Врачару?“. 
„Узимајући у обзир да се темом општинске власти Врачара медији баве већ неколико дана, непојављивање медија на уредно најављеној конференцији нам говори или да је тема напрасно постала незанимљива за медије и јавност или да се представници власти путем цензуре обрачунавају са неистомишљеницима, гушећи сваки покушај огољавања истине о карактеру ове власти.“ нагласио је Ивановић.

Ивановић додаје да је, у тренутцима када се приређују представе о државном удару и снима специјални новогодишњи програм хапшењем 80 људи, а све у режији неспособне власти која тиме прикрива сопствене неуспехе и нерад, неопходно да се опозиција, интелектуалци али и сви грађани удруже како би зауставили даље уништавање институција и будућности грађана Врачара, Београда, али и целе Србије.