25. фебруар 2022 вести

Професор Горан Радосављевић кандидат за премијера

Професор економије Горан Радосављевић биће кандидат за премијера испред коалиције „Борис Тадић – АЈМО ЉУДИ“. Проф. Радосављевић је универзитетски професор и један од наших највећих економских стручњака млађе генерације. Листа „Ајмо људи!“, чији је носилац Борис Тадић, окупиће најугледнија имена из различитих друштвених сфера и кадровски ће представљати најозбиљнију организацију на овим изборима.

– Економска политика у претходној деценији довела је до тога да Србија постане једна од најсиромашнијих земаља Европе са просечним дохотком грађана на нивоу од око 40% просека ЕУ. Са друге стране, разарање институција, злоупотреба јавне својине и државних ресурса, корупција и криминал, нелегалано пословање и прање пара, довели су до богаћења једног малог броја људи блиских власти. Наш циљ је да изградимо јаку тржишну привреду засновану на економским слободама, јачање социјалне државе уз инклузивни раст и омогућавање грађанима да раде и нормално живе од свог рада. Зато наше знање и вештине стављамо на располагање грађанима Србије и позивамо их да нас подрже. Ајмо, људи! – поручио је Горан Радосављевић.

Радосављевић је рођен 1977. године у Свилајнцу. Завршио је Економски факултет у Београду, а магистрирао на Школи за високе студије друштвених наука у Паризу и Марсеју. Докторску дисертацију одбранио је из области јавних финансија. Професор је јавних финансија и микроекономије на универзитету Метрополитан у Београду. Академску каријеру започео је на Економском факултету Универзитета у Београду 2002. године. Аутор је великог броја научних и стручних радова и учесник и организатор великог броја међународних стручних конференција. У периоду 2007-2011. био је саветник потпредседника Владе Србије, затим до средине 2012. године државни секретар у Министарству финансија, након чега саветник у Фискалном савету Републике Србије. Био је и члан Програмског савета Светског нафтно-гасног комитета у Лондону. Такође, у Црној Гори саветовао је Владу премијера Здравка Kривокапића у области јавних финансија и буџета.

Од 2014. године обавља функцију потпредседника Социјалдемократске странке.