1. септембар 2015 вести

Кад год је опасно, Дачић се “прави мртав”

     На питање медија о могућности расписивања избора Ивица Дачић, уместо о плановима странке којом председава, одговорио бесмислицама о томе како су избори ”терапија” за опозиционе лидере. Очигледно је да је Дачић у страху од могућности да његова странка изгуби власт, будући да СПС као странка без вредности и политике, ни не постоји без власти.
     
     СПС годинама функционише као интересна организација којој власт искључиво служи за уништавање сектора и јавних предузећа која воде људи из те странке и за њихово лично богаћење. Једина доследна политика СПСа је бити на власти по сваку цену, а сваку другу мењају према тренутном интересу. Иста странка не може истовремено један дан искрено заступати ратну политику, а други дан политику мира и европске будућности. Јасно је да њихови гласачи гласајући за СПС заправо не знају за шта су гласали и Дачић је очигледно свестан да та обмана има рок трајања. 2008. је била нужност формирати владу са СПС како би се избегло формирање владе ДСС, СРС и СПС која би спроводила ратну политику коју су заговарали. Међутим, данас од те странке нема никакве користи, већ само штете која је видљива у свим секторима којима су управљали. Та странка није искористила прилику уласка у власт да заиста промени, не само политику, већ и поимање сврхе власти. Уместо тога, политику су променили само декларативно, а власт злоупотребили. 

     Осим тога, када год се појави неки проблем на који би требало да реагује, било да су у питању афере са којима се повезује он или СПС или нека спољнополитичка ситуација , Дачић се увек ”прави мртав”. Тако и на питање о изборима гласно може само да говори о некаквој терапији за опозицију. Не знамо на какву врсту терапије је мислио, али претпостављамо да је имао на уму да ангажује своје везе у Галеници која је уништена управљањем његових кадрова.