8. април 2023 вести

Ко лаже - МУП или Гашић?

       Синоћ је министар полиције Гашић на седници Одбора за одбрану и унутрашње послове изјавио да полиција још није утврдила када је настао снимак дивљачке вожње Ламборгинијем. Међутим, подсећамо да је МУП у саопштењу од 30.3. објавио да је тај снимак настао у мају 2020 године. Постављамо питање да ли је лаже министар Гашић и оваквом изјавом покушава да заташка аферу или је МУП издао лажно саопштење у марту. 

Подсећамо да ова Гашићева изјава следи након што је МУП данима игнорисао питање Социјалдемократске странке због чега је Ламбогрини заплењен тек сада, ако полиција зна да је снимак настао 2020. године и да је починилац већ санкционисан. Такође смо указали на то да је тај Ламборгини у јануару ове године имао пробне таблице, па смо захтевали доказе да је Панић 2020. уопште могао возити тај аутомобил. Очигледно је да се МУП суочио са ситуацијом у којој не могу да пруже одговоре на ова питања, па сада министар Гашић покушава новим информацијама да заташка аферу. 

”Ова Гашићева изјава показује да МУП данас није у служби грађана, већ режимске олигархије и зато ово далеко превазилази случај Уроша Панића и постаје далеко важније питање улоге полиције у Србији данас. Поред тога, уместо да министар полиције стане у заштиту извређаних и понижаваних поштених полицајаца, он оваквим изјавама штити људе блиске режиму. У очигледном покушају да заташка ову аферу, која је само врх леденог брега, Гашић не преза ни од тога да каља углед наше полиције тврдећи да нису у стању за све ово време да утврде када је настао снимак. Поред тога, он додатно урушава поверење грађана у полицију, јер како да грађани имају поверење у МУП чија саопштења овако демантује министар полиције?”, изјавио је председник Социјалдемократске странке Борис Тадић.

Тадић је такође подсетио на изјаве мајке убијеног Халабрина, која је изнела још пре неколико година да је пре него што је убијен њен син живео у стану Петра Панића, као и да су у том стану живели још неки момци повезани за навијачким групама. Тадић је упитао да ли је стан о ком она говори био регрутациони центар режимске навијачке гарде, директно повезане са организованим криминалом и да ли је тај стан био у власништву Петра Панића. ”У време убиства Халабрина, који је нестао у непосредној близини седишта БИА, директор БИА био је Гашић. Данас, у време афере са Урошем Панићем, коју МУП очигледно покушава да заташка, министар полиције је исто Гашић. Да ли Гашић има задатак да штити Панића, као могућу логистичку подршку организоване криминалне групе повезане са Беливуком?”, упитао је Тадић.