23. новембар 2020 вести

Креирање нове класе СНС тајкуна новцем грађана Србије

        Иако још увек нема званичних информација на сајту Агенције за привредне регистре и сајт компаније Хоум Плус (Home plus) је још увек активан, продавнице ове компаније су пре неколико дана изненада затворене, а медији су објавили вест о њеном банкроту. И ово би била можда само још једна у низу вести о економским последицама Ковида19, да се не зна да су власници ове компаније пре само годину дана од државе добили на поклон преко 16 милиона евра. 

Подсећамо да су тада медији пренели да је за потребе пројекта ”Београд на води” држава од Еуросалон рил естејт (Eurosalon Real Estate), чији је власник исти као Хоум плус-а, откупила објекат код Београдског сајма за невероватну суму новца. Та сума је посебно невероватна када се узме у обзир да је држава по приближној цени продала готово 20.000м2 Београђанке и готово 100.000м2 Сава Центра, уништивши их пре тога и физички и финансијски. 

Постављамо питање зашто је Град Београд само неколико месеци пре откупа земљишта и објеката, донео одлуку којом се право коришћења претвара у право својине и указујемо на то да је Град Београд, дакле, прво поклонио земљиште власницима Хоум Плуса, да би га убрзо након тога откупио за преко 16 милиона евра. 

Ово је само још један пример тога како новац грађана неодговорном политиком ове власти завршава у џеповима режимски привилегованих лица и како се уништава државна имовина, да би се онда тим истим привилегованим лицима продавала у бесцење. На тај начин се пљачкају и сиромаше грађани Србије, а буџетским средствима ствара нова класа СНС тајкуна.