16. децембар 2020 вести

Лажи Млађана Ђорђевића као симптом аутоимуне болести опозиције

    Социјалдемократска странка указује на очигледне лажи које је на рачун наше странке изнео Млађан Ђорђевић, гостујући у јутарњем програму телевизије Нова С и изражавамо жаљење због тога што неки делови опозиције следе режим у нападима на опозицију лажима. 

Довољно је тешко што се опозиција свакодневно бори против лажи режима на које одговор не стиже до највећег дела јавности због екстремно суженог медијског простора за глас опозиције, да бисмо још морали да се боримо и против лажи који долазе и из опозиције. У таквим околностима невероватно је да поједини опозиционари, попут Млађана Ђорђевића, користе и то мало медијског простора да би такође лажима нападали опозицију. Такви напади који долазе од саме опозиције су аутоимуна болест опозиције, која највише користи режиму Александра Вучића. 

Наиме, Млађан Ђорђевић је изнео бруталну лаж како је СДС представила као ”велики успех 5 минута на РТС-”. У свим нашим изјавама смо врло јасно рекли да то није никакав успех и да нећемо пристајати на козметичке промене, као и да се боримо за широм отворена, а не одшкринута, врата РТС-а објективном и истинитом новинарству. Потом је бестидно наставио да се згражава над тим сопственим лажима, питајући се шта радити са ”таквим странкама које су део блока Александра Вучића”, по узору на бољшевичке методе у борби са својим политичким противницима. Ђорђевић потом додаје да изјава коју нам је лажно приписао значи да ми сматрамо да у Србији постоје изборни услови, да би на крају све те лажи ставио у функцију доказа да је бојкот успео. 

Поручујемо Млађану Ђорђевићу и његовим политичким партнерима да нема потребе да успех бојкота правдају износећи лажи на рачун других политичких организација и етикетирањем других као издајника. При том, подсећамо их да је Социјалдеморкатска странка такође бојкотвала парламентарне изборе. Уместо да се питају ”шта да раде са таквим странкама”, сви заједно би требало да се запитамо шта да се ради са делом опозиције који већ годину дана упорно бољшевички етикетира све неистомишљенике из опозиције као издајнике и шири лажи о опозицији које неретко превазилазе и лажи које на рачун опозиције упућује режим. Тужно је да се део опозиције много више бори против опозиционе конкуренције, него против режима. Иначе, тешко се може говорити о успеху бојкота, ако наставе више да га користе за делегитимисање дела опозиције, него режима и ако највећи резултат бојкота на крају буде непремостив јаз унутар опозиције. А што се тиче припадања блоку Александра Вучућа, о ком Ђорђевић говори, управо оваквом изјавом се он сврстао у тај блок, придружујући се режиму нападима лажима на опозицију и крунишући тиме шешељевску реторику о ”издајницима”.