8. децембар 2023 вести

Мара Халабрин са Тадићем о спрези државе и организованог криминала

Мара Халабрин са Тадићем о спрези државе и организованог криминала


Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић разговарао је са Маром Халабрин, мајком убијеног Александра Халабрина, у њеном дому у општини Алибунар о сумњивинм околностима под којима је убијен њен син и пронађен у плитком гробу 2020. у атару код Сопота. У разговору са Тадићем Халабрин је изнела низ навода који указују на директну везу између режима и врбовања младих људи у организовани криминал.

”Александар је завршио средњу медицинску школу и отишао у Београд да похађа вишу медицинску школу. Био је добро дете и бавио се спортом. У досијеу нема ниједно кривично дело. То јутро када је отишао пољубила сам га, оставила му хиљаду динара да има и отишла на посао. Доручковао је и отишао и више се никада није вратио…”, присећа се Халабрин. Он је указала на то да је очигледно да групације блиске режиму врбују младе људе, поготово у спортским клубовима борилачких вештина и потом их увлаче у криминал у ком је по информацијама које она има у последњих неколико година изгубљено око 100 младих живота. Појаснила је и да све указује на то да су ти младићи претходно врбовани да обављају најпрљавије послове за државу у замену за празна обећања о бољем животу. ”О томе се ћути и да ја нисам изашла у јавност, ни оволико се не би знало. Већина родитеља те деце ћути. Али ја сам изгубила једино дете и немам чега да се плашим.” изјавила је Халабрин. У разговору са Тадићем Халабрин је изнела низ нових детаља о повезаности смрти њеног сина и криминала у који увлаче младе људе са групацијама блиским овом режиму. У разговору она помиње повезаност са браћом Хофман и Панићима, али и људе који су обављали највише државне функције попут Новака Недића, Дијане Хркаловић, Александра Вулина, Небојше Стефановића и др. ”Панић пориче да је мој син живео у његовом стану, а ја сам видела слике тог стана. Ова држава убија своје грађане, убија младост…БИА је то све гледала. Могли су да спрече и убиства у Ритопеку, а пустили су да ти људи буду убијени. Баш као и Беливук и многи други требало је још раније да буду затворени, а држава их је држала на слободи.”, поручила је Халабрин и додала да од ове државе не очекује ништа и подсетила на симптоматично нереаговање полиције и БИА у случају убиства њеног сина као и на лоше спроведену истрагу и форензику - ”Понашали су се као да су већ све знали.”

У ексклузивном разговору који ће Социјалдемократска странка објавити у целости на свом Јутјуб каналу, а који је сведочење мајке убијеног Александра Халабрина о томе са којим људима блиским власти је он био повезан пре убиства и које све послове је обављао за режим, она открива срж организованог криминала који представља највећи проблем Србије. ”Ово је све толико застрашујуће и нема решења овог огромног проблема док се не смени власти. Овакви случајеви се могу решити и ово зло прекинути само када поново полиција и БИА дођу под руководство поштених и часних људи, каквих у тим институцијама има сигурно и данас, али су скрајнути. ”поручио је Тадић и подвукао да је организовани криминал највећи канцер нашег друштва и да решавање тог проблема захтева не само смену власти, већ и корените реформе у свим секторима.