6. април 2023 вести

МУП скреће пажњу са одговорности Уроша Панића

        Након још једног саопштења МУП-а у вези са случајем Уроша Панића, Социјалдемократска странка понавља захтев да МУП одговори на нелогичности које објављују последњих дана. У свом последњем саопштењу МУП скреће пажњу са дивљачке вожње Уроша Панића и упућивања увреда и претњи полицији на то да Урош Панић није ни власник Ламборгинија са објављеног снимка. 

Наиме, још једном захтевамо од МУП-а да одговори зашто је полиција запленила Ламборгинија тек крајем марта ове године и тек након што је снимак објављен у медијима, ако тврде да је снимак настао 2020. године. У последњем саопштењу МУП тврди да Ламборгини ни није у власништву Уроша Панића, већ ”једне рентакар агенције”. Захтевамо да се објави да ли се ради о агенцији у оквиру фирме Петар Пан Семлин д.о.о. која је у власништву Вучићевог кума Петра Панића, оца Уроша Панића. Иначе, директор једног од огранака те фирме је управо Урош Панић. Поред тога, захтевамо да МУП објави када је први пут ауто регистрован, будући да је у јануару ове године имао пробне таблице и да постоји основана сумња да те 2020. није ни био у власништву Уроша Панића, односно како МУП наводи ”једне рентакар агенције”. 

Фирма Петар Пан Семлин основана је 2012. године, по доласку СНС-а на власт. Приходи фирме, која има само неколико запослених, мере се у милионима евра!

Захтевамо од МУП-а да се одмах огласи поводом свих нелогичности у вези са овим случајем, како би се установило да ли је МУП спреман да издаје лажна саопштења како би штитио људе блиске режиму, уместо грађане чија безбедност је угрожена бахатом вожњом Уроша Панића и припаднике полиције којима је Панић упућивао претње и увреде.