1. новембар 2022 вести

Најоштрије осуђујемо претње Ради Трајковић

      Социјалдемократска странка најоштрије осуђује претње којима је изложена Рада Трајковић и захтева од надлежних органа да јој одмах буде обезбеђена заштита и пуна безбедност. 

Претње, прогон и линч коме су годинама изложени Рада Трајковић и њена породица су апсолутно недопустиви и ово је проблем који се тиче сваког грађанина наше земље. Живимо у држави у којој су политичка убиства нажалост реалност и због тога сваки овакав случај мора бити третиран и од стране надлежних институција, али и целокупног друштва, на најозбиљнији могући начин. ”Чињеница да надлежне институције годинама игноришу претње и угрожавање безбедности не само Раде Трајковић, већ свих који се усуде да изнесу било шта што је против интереса режима, јасно говори да живимо у држави у којој су институције у служби режима и њихове олигархије, а не грађана. И то није ништа ново, јер је то већ деценију реалност у Србији. Али управо зато је још већа обавеза свих нас да осветлимо овакве случајеве у јавности и позовемо целокупну јавност на солидарност и реакцију. У држави у којој институције не штите грађане, мора  их штитити јавност, јер то није питање политичког, већ цивиизацијског опредељења. Као друштво не смемо дозволити да се икада више понови оно што се десилу Оливеру Ивановићу. Свест о том стравичном злочину и политичком убиству, мора бити усађена у свест о свакој жртви политичког прогона и претњи. И зато је данас наша обавеза да пружимо пуну подршку Ради Трајковић.”, нагласио је председник Социјалдемократске странке Борис Тадић.

Социјалдемократска странка позива целокупну опозицију на заједничку реакцију против претњи и линча којима је изложена Рада Трајковић и на заједнички отпор режимском прогону неистомишљеника. Позивамо на договор о заједничком протестном скупу са ког ћемо заједно послати поруку отпора политици претњи, линча и угрожавања безбедности и живота неистомишљеника.