22. новембар 2015 вести

Напад на Мирославу Миленовић је последица ширења атмосфере страха у друштву

Социјалдемократска странка најоштрије осуђује напад на чланицу Савета за борбу против корупције Мирославу Миленовић, која је јуче физички нападнута у хаустору зграде у којој живи. Захтевамо од надлежних органа да се што пре пронађу починиоци напада и да се утврди мотив и наручилац  овог напада.

Сматрамо да је за овај напад одговорна и власт која креира атмосферу страха у друштву у којој се осећају угроженима сви они који би се усудили да изнесу критику на рачун власти. У том контексту и овај напад је напад не само на Мирославу Миленовић, већ и напад на све оне који у оваквој атмосфери имају храбрости да часно обављају свој посао, у складу са својом професионалном етиком, а не у складу са интересима власти. Овај напад је свакако потребно посматрати и у светлу чињенице да је Мирослава Миленовић изнела уверење да је напад у вези са објављивањем предстојећег извештаја Савета за борбу против корупције о медијима. Атмосфера ширења страха најизразитије је присутна управо у медијима, путем којих се константно шири утисак ванредног стања и тензија. 

Постављамо питање и шта су Служба за борбу против организованог криминала и специјални тужилац, које је Мирослава Миленовић обавестила да је приметила да је непознате особе прате, учинили да превенирају физички напад на њу. Мирослава Миленовић овај напад није пријавила полицији јер, како каже, нема поверења у ту институцију. Дакле ми данас поново живимо у атмосфери у којој не само  грађани , него и носиоци јавних функција, немају поверења у институције и у којој овакви инциденти служе очигледно као опомена и претња свима који би се супротставили једином пожељном понашању-подржавању ове власти и свих њених потеза.