10. август 2020 вести

Напад на студента Милана Вујића је последица малигне агресије коју генерише Вучићев режим

Социјалдемократска странка најоштрије осуђује напад на друштвеног активисту и студента Милана Вујића из Новог Сада, који је синоћ физички нападнут због својих објава на друштвеној мрежи Твитер и захтевамо хитну истрагу и санкционисање починиоца овог напада.

И овај напад је последица константног емитовања малигне агресије од стране Вучићевог режима према неистомишљеницима. Напад на студента Милана Вујића је напад на слободну реч за коју се боримо и зато сваки појединац који својим активизмом доприноси борби за слободу у томе не сме остати усамљен и незаштићен. Све време упозоравамо да агресија у јавној дебати неминовно води и у физичко насиље, које угрожава и животе људи. Режим који је сломио демократију и вратио на политичку сцену шовинишстичке и десничарске опције довео је до тога да се за другачије мишљење ломе лобање. Зато сви ми који се боримо против Вучићевог султанизма, који се штити батинашким фалангама, морамо заједно и стати у одбрану сваке жртве овог режима и атмосфере коју такав режим генерише. 

Очигледно је да је овај напад у ком је Милан Вујић задобио вишеструке преломе лобање политички мотивисан, будући да му је насилник непосредно пре напада указао на његове твитове политичког садржаја. Поред тога, Миленко Вујић, отац нападнутног студента, објавио је да је нападач био кандидат на протеклим локалним изборима. Захтевамо од надлежних органа да се одмах испита то лице, на које сумња отац Милана Вујића.