30. новембар 2015 вести

Недопустив притисак на председника НУНС-а

Социјалдемократска странка најоштрије осуђује прозивање председника НУНС-а Вукашина Обрадовића, само због чињенице да није хтео да учествује у специјалној емисији ТВ Пинк-а ”Рушење Вучића”. Сматрамо да је недопустиво да се на овакав начин напада независност новинара, који поштујући етику своје професије не желе да учествују у оркестрираном креирању ванредног стања и који одбијају да буду гласноговорници власти и режимских медија. 

Будући да у овој емисији се сатима смењују не само формације уобичајених коментатора, већ и представници власти, креирана је атмосфера у којој се сви они који одбијају да учествују у том организованом лудилу проглашавају завереницима против власти и подржаваоцима некаквог државног удара. Скандалозно је да  смо данас сведоци ситуације у којој је студио ТВ Пинк преузео улогу државних институција, али и моралног судије и својеврсне инквизиције. 

СДС пружа пуну подршку Вукашину Обрадовићу и свим новинарима који су чувајући част своје професије, упркос ризику да буду проглашени за државне непријатеље од стране телевизије која је преузела улогу државе, одбили да учествују у овом медијском и социјалном циркусу.