11. октобар 2022 вести

Новцем грађана се плаћа неспособност режима, док грађани гладују

     Социјалдемократска странка пружа пуну подршку захтевима радника Поште, који су јуче започели штрајк глађу. Њихови захтеви се односе на побољшање материјалног положаја радника Поште, а пре свега на хитну исплату нераспоређене добити из прошле године и увећање зараде за најмање 20% почевши од исплате зараде за септембар ове године.

Испред Сосцијалдемократске странке штрајкаче је синоћ посетио синдикални активиста и наш истакнути члан Драгослав Љубичић и пренео им пуну подршку наше странке и председника Бориса Тадића у борби за испуњење њихових захтева, али и апел да обуставе штрајк глађу и да борбу наставе средствима којима неће угрожавати свој живот и здравље. ”Борба за права радника је борба за основне социјалдемократске вредности и где год је борба за права и достојанствен живот радника, бићемо ту да пружимо подршку и будемо саборци. Док се режим хвали ”златним добом”, наши грађани гладују! Радник у Србији је данас понижен и обесправљен, а власт манипулише страхом људи да ће уколико не буду део гласачке машинерије СНС-а, остати и без минимума егзистенције. Стратегија Вучићевог режима је - ”осиромаши и уцени” и против тога се морамо борити свом снагом, јер власт мора бити у служби грађана, а не грађани у служби власти!”, подвукао је Љубичић. Он је додао да је и овај штрајк оголио колико су малигне лажи којима режим обмањује грађана како живе боље него икада. ”Режим манипулише подацима о повећању просечне плате, али не говоре о томе да је то просек у ком богати постају богатији, а сиромашни сиромашнији. Пореде плате из времена бивше власти, али не говоре о томе да данас и за већу плату грађани могу неупоредиво мање да купе!.”, поручио је Љубичић и додао да је најгоре што је режим медијским силовањем, успео део грађана да убеди да они боље од њих знају како они живе.

Подсећамо да је потпредседник Социјалдемократске странке проф.др Горан Радосављевић још раније указивао на то да се новац из Поште пребацује у ЕПС, тако што купују струју унапред и по катастрофално високој цени. Тиме финансијски  уништавају Пошту, да би покривали рупе које су направили у функционисању ЕПС-а. Док се неодговорност и неспособност режима плаћа њиховим новцем, грађани живе испод минимума егзистенције и за минимум достојанственог живота морају да се боре и штрајком глађу. Настављамо борбу за права радника и за наш економски програм, који подразумева и предлог реформи којима би плате биле одмах повећане за око 15%.