31. јул 2015 вести

Одговор Бориса Тадића на медијске спекулације о његовој наводној кандидатури за генералног секретара УН

Иако сам сваки пут сам јасно и недвосмислено демантовао редовно објављиване неистините информације о томе како наводно планирам да се кандидујем за место генералног секретара УН, и данас се у једном домаћем листу појавила информација како сам тражио подршку Француске и то преко Божидара Ђелића и Филипа Дуст Блазија. На ту тему нисам никада разговарао са поменутим особама нити сам о тој кандидатури икада разговарао са било којим назови лобистима. Дакле, нисам планирао да поднесем ту кандидатуру и нисам се никада на било који начин ангажовао око тога.

Очигледно је да режимски медији објављивањем оваквих дезинформација покушавају да ослабе опозицију у Србији и да мене као председника једине суштински опозиционе странке данас у Србији представе као политичара оријентисаног на личну спољнополитичку каријеру. Од оснивања СДС медији редовно објављују сличне спекулације и то настављају да чине упркос томе што се увек до сада испоставило да су неистините. Подсећам да су медији говорили о томе како је СДС основана да бисмо по сваку цену ушли у Вучићеву владу. Баш као што се све време игнорише демантовање вести о мојој наводној кандидатури за УН, тако се и игнорише чињеница да је СДС одбила да уђе у ту владу и напустила преговоре. Такође се игнорише и чињеница да је СДС одбила улазак и у покрајинску владу, што је чини једином странком у Србији која је одбила улазак у обе владе. Уместо да то буде очигледни доказ опозиционог карактера СДСа, у медијима се редовно доводи у питање наше опозиционо деловање. Разумљиво је да режимски медији имају потребу да тако дискредитују једину опозициону странку која може бити алтернатива овој власти, па и да сада пласирају вести о томе како сам ја заправо усмерен на некакву кандидатуру ван Србије.

Истовремено медији не објављују наше ставове који се односе на критику катастрофалне политике данашњих владајућих олигархија. Уместо тога, сада очигледно покушавају да ме ”иселе у УН” игноришући моје изјаве да то није истина и да сам фокусиран искључиво на опозиционо деловање у Србији. Међутим, то ни на који начин не може да промени очигледну реалност да је СДС једина чисто опозициона странка са енергијом и људима који једини могу бити алтернатива оваквој власти и супротставити се овом политичком безумљу. СДС је због тога и основана и никакве медијске спекулације не могу променити ту чињеницу коју реалност свакодневно потврђује.

Борис Тадић