28. април 2016 вести

Одржан састанак лидера четири опозиционе изборне листе у просторијама СДС-а

У просторијама Социјалдемократске странке (СДС), поводом очигледних нерегуларности у изборном процесу, данас је одржан састанак лидера четири опозиционе изборне листе – СДС-ЛДП-ЛСВ, ДС, Доста је било и ДСС-Двери.

 

На састанку је поновљено питање РИК-у како је могуће да је 98 процената гласова избројано за првих 12h након затварања биралишта, а да већ више од 72h не може још увек да се преброји преосталих мање од 2% бирачког тела. Учесници састанка су изнели једногласан закључак да је више него очигледно да је РИК блокирала свој рад због притисака владајуће странке, која је постала свесна да је освојила 26 мандата мање него 2014., и која сада покушава да фантомским и неблаговременим приговорима оспори изборне резултате. Присутни лидери опозиционих странака су се сложили да је циљ ове акције власти очигледно покушај отимања гласова и манадата опозицији, како би СНС крађом након избора дошла до посланичких места која им грађани на изборима нису дали.

 

Лидери четири опозиционе листе изражавају отворену сумњу у законитост јучерашњих одлука РИК-а због очигледног притиска СНС на председника РИК-а. Досадашњим увидом у изборни материјал представници наше четири листе дошли су у посед бројних материјалних чињеница које указују на велике нерегуларности и озбиљну изборну крађу, посебно на КиМ.

 

Учесници састанка поручују да изражавају потпуну спремност да заједничким снагама заштите изборну вољу грађана Србије, изражену на изборима 24. априла. Они су подвукли да резултате избора не може одређивати СНС онако како њој то одговара, већ да се мора поштовати искључиво воља грађана.