13. април 2023 вести

Петар Панић мора бити одмах позван на саслушање

       Након што је Социјалдемократска странка упутила питања министру полиције Гашићу у вези са наводима које је пре неколико година изнела мајка убијеног Халабрина, а који се тичу везе њеног сина са Петром Панићем, Мара Халабрин се поново огласила. 

Она је за НИН поновила да је њен син имао везе са Петром Панићем, као и да му је стан издао лично Урош Панић, син Петра Панића и бахати возач Ламборгинија, који на снимку који је недавно доспео у медије вређа полицију. Мара Халабрин наводи да је све о везама њеног сина са Петром и Урошем Панићем пренела полицији и више пута их питала због чега Петар Панић није саслушан, као и да је о томе недавно сведочила и у тужилаштву у истрази њеног сина. 

”Већ данима министар Гашић не одговара на питања која сам поставио у вези са овим случајем и то је више него индикативно. Тиме само потврђује оправданост мог питања - да ли Гашић са позиција шефа БИА и данас са позиције министра полиције штити Петра Панића, као могућу логистичку подршку режимске навијачке гарде, директно повезане са организованим криминалом. Понављам, дакле, питање каква је веза између стана у ком је живео и аутомобила које је возио Халабрин и Петра Панића и да ли је стан, за који мајка Халабрина тврди да су му издали Панићи, био регрутациони центар криминалних организација. А након последње изјаве Маре Халабрин, постављам питање и зашто полиција до сада није саслушала Петра Панића!”, упитао је председник Социјалдемократске странке Борис Тадић и још једном поновио питање да ли је данас полиција у служби заштите грађана или режимске олигархије и организованог криминала. 

Такође, понављамо наше питање које је до данас без одговора - да ли је МУП објавио лаж у саопштењу у ком тврде да је снимак вожње Уроша Панића Ламборгинијем настао у мају 2020. или лаже министар полиције Гашић који је изјавио да полиција још увек није утврдила када је настао тај снимак.