10. новембар 2023 вести

Подршка радницима Поште

Социјалдемократска странка и наш Ресорни одбор за сарадњу са синдикатима пружа пуну подршку радницима Поште, који су почели спонтано да изражавају незадовољство кроз обуставу рада. Подржавамо њихову борбу за испуњење захтева за достојанствен живот и права радника, а пре свега оног који се односи на увећање зараде.

”Начин на који су приморани да исказују незадовољство у потпуности разоткрива непостојање слободних синдиката као и одсуство социјалног дијалога. Позивамо Владу да због добробити грађана Србије уваже оправдане захтеве запослених у Пошти, који само траже минимум за достојанствен живот.”, изјавио је председник Ресорног одбора за сарадњу са синдикатима Социјалдемократске странке Драгослав Љубичић. Он је подсетио да је Социјалдемократска странка пружила подршку захтевима радника Поште и пре годину дана, када смо позвали да изађу из штрајка глађу.

”Видимо да и представници Владе као изговор наводе да немају званичне представнике радника са којима би могли да разговарају, што је још један показатељ погубног и систематског гушења синдикалног организовања у Србији. Социјалдемократска странка и ја лично са великим искуством синдикалне борбе стојимо на располагању радницима Поште за сваку помоћ у борби за остварење њихових захтева. Настављамо борбу за повратак културе синдикалне борбе и Србију у којој ће радници имати загарантована радна права и права на достојанствен живот. Пример Поште и спонтане обуставе рада је можда и набољи доказ несистематичног решавања проблема у области радних права и катастрофалног односа државе према радницима”, додао је Љубичић.