11. март 2024 вести

Подржавамо ПроГласову иницијативу за слободне и поштене изборе

      Социјалдемократска странка подржава ПроГласов Договор за слободне и поштене изборе и захтеве који су изнети у тој иницијативи, као и све њихове активности које су усмерене ка координисаном наступу опозиције и борби против изборне крађе.

Позив на формирање што ширег фронта политичких организација у борби за стварање услова за слободне и поштене изборе је у потпуности са апелом који Социјалдемократска странка упућује у свим претходним годинама и изражавамо спремност да се одазовемо овом позиву и потпишемо ову иницијативу. ПроГлас је у претходном периоду учинио значајне кораке у подизању свести грађана широм Србије о томе у ком стању се налазе наша држава и друштво и у мотивисању и охрабривању грађана да изађу на изборе и да се боре за промене. Глас истакнутих личности окупљених у ПроГласу је од огромног значаја и поздрављамо њихову храброст и спремност да се боре за бољу Србију. 

Сматрамо да су за победу над овим режимом сарадња унутар опозиције и јединствен наступ једнако важни колико и постизање изборних услова и да опозиционе активности пред предстојеће изборе морају бити усмерене на то да ниједан опозициони проценат и глас не буду бачени. Зато и овом приликом понављамо да се Социјалдемократска странка залаже за превазилажење свих унутаропозиционих сукоба зарад заједничког циља и општег интереса који се тиче бољег живота свих наших грађана и будућности наше земље.